Ja, de Publieke Omroep verdient mijn steun

Ik wil goed geïnformeerd worden en ik kijk graag naar de brede programmering van de publieke omroepen, zowel op landelijk, regionaal als lokaal niveau. Een sterke publieke omroep is daarvoor van levensbelang, juist nu!

Teken daarom voor een omroep met voldoende financiering om programma’s te maken. De Publieke Omroep maakt programma’s die er toe doen; die informeren, amuseren en misstanden aan de kaak stellen. Om dat te kunnen blijven doen zijn vakmensen nodig. Alleen dan kan de publieke omroep de kwaliteit en diepgang leveren, waar het publiek recht op heeft. Voor een gezonde democratie is een gezonde publieke omroep van levensbelang.

Teken voor kwaliteit

De kwaliteit van de publieke omroepen en het werk van de vakmensen die er werken staat door bezuinigingen onder druk. De programma’s die de publieke omroepen uitzenden op radio, televisie en online zijn voor iedereen. Er dreigen belangrijke programma’s te verdwijnen, landelijk en regionaal, en andere programma’s moeten almaar goedkoper worden gemaakt, waardoor de kwaliteit onder druk komt te staan.

Teken voor een goed plan

Ik wil dat minister Slob (Media) er voor zorgt dat de Publieke Omroep goede en onafhankelijke programma’s kan blijven maken. De minister moet met een goed plan komen voor de Publieke Omroep, zodat iedereen kan blijven kijken en luisteren naar kwalitatieve programma’s.

De Nederlandse Publieke Omroep maakt programma’s op televisie (NPO 1, 2, 3, Z@pp, Z@ppelin, BVN en de regionale en lokale omroepen) op de radio (NPO Radio 1, 2, 3FM, 4, 5 en FUNX), verschillende themakanalen en online (NPO Start).

Teken voor vakmensen

Omroepmedewerkers zijn daarvoor 24/7 en 365 dagen per jaar hard aan het werk om een onafhankelijk en pluriform media-aanbod te waarborgen met informatieve, educatieve, culturele en amuserende programma’s die een bindmiddel zijn voor onze samenleving. Om die belangrijke publieke taak met kwaliteit uit te kunnen blijven oefenen is een stabiele overheidsfinanciering nodig.

Uitklappen
other people signed this petition